Tutireceptek.hu fejléc

Töltött krumpli héjában recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
- 1,5 kg nagy krumpli
- 0,25 kg gomba
- 3 tojás
- petrezselyem, fokhagyma
- natúr joghurt
- fokhagyma, só, bors

Elkészítés:
A krumplit alaposan megmosom, héjában nem túl puhára megfőzöm. Hosszában kettévágom /nem kell megpucolni/, a belsejéből annyit kiszedek, hogy kb. fél cm. maradjon. A gombát sóval borssal megpirítom.A kiszedett krumplit összetöröm, gombával, petrezselyemmel, egy nyers,2 főtt tojással, fokhagymával, sóval, borssal 2 ek. joghurttal kikiverem. A masszát visszatöltöm a krumpliba és vajjal kikent tepsibe teszem. A
maradék joghurtot egy gerezd fokhagymával elkeverem és a krumplikat egyenként bekenem.
Forró sütőben pirosra sütöm.

Tanácsok:
Kevés sajttal a tetején finomabb!


A receptet beküldte: H.Ancsi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Legfinomabb rakott krumpli » Áfonyával töltött alma » Spenotos krumpli » Bolognai töltött burgonya
» Brokkolis krumpligombóc » Töltött karaj liza módra » Illatos töltött csirke » Kelkáposztás krumplileves
» Töltött sertéskaraj » Töltött őszibarack » Tojással töltött karalábé » Krumplimuffin
» Fahéjas töltött fánk » Töltött tojástekercs » Virslivel töltött csirke » Töltött tojás (egyszerű)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.