Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös krumplipaprikás recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
800 g újkrumpli,
50 g finomliszt,
40 ml olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 pohár tejföl,
finomra vágott petrezselyem,
1 evőkanál ételízesítő,
1 db paradicsom,
1 db zöldpaprika,
pirospaprika,
őrölt fehér bors,
kevés só.

Elkészítés:
A krumplit egyforma karikra vágjuk. Lábosban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított finomra vágott vöröshagymát, majd kis lángon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük vízzel, majd hozzáadjuk a megmosott felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár percfőzés után, a krumplit rátéve, annyi vízzel öntjük fel, amennyi szűken ellepi. Beletesszük az ételízesítőt és a borsot, az edényt befedjük. Közben a lisztet a tejföllel, kevés vízzel simára keverjük, majd a már megfőtt krumpliba beleöntjük. Folytonos keverés közben jól kiforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet, és befedve 10 percig saját gőzében hagyjuk állni, csak azután tálaljuk. Adhatunk hozzá sült virslit. Debrecenit, vagy fasírtot.


A receptet beküldte: Léda46


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös brokkoli leves » Tejfölös-sajtos pogácsa » Tejfölös-sajtos hús » Tejfölös cukkini lepény
» Tejfölös süti szelet » Tejfölös nyári saláta. » Tejfölös kolbászleves » Tejfölös zöldbab leves
» tejfölös kocka » Rakott tejfölös » Tejfölös sajtos tortilla » Sajtos-tejfölös tepsis hús
» Tejfölös finom torta » Tejfölös csodabogár » Sűrű tejfölös gombaleves » Juhtúrós-tejfölös burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.