Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös krumplipaprikás recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
800 g újkrumpli,
50 g finomliszt,
40 ml olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 pohár tejföl,
finomra vágott petrezselyem,
1 evőkanál ételízesítő,
1 db paradicsom,
1 db zöldpaprika,
pirospaprika,
őrölt fehér bors,
kevés só.

Elkészítés:
A krumplit egyforma karikra vágjuk. Lábosban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított finomra vágott vöröshagymát, majd kis lángon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük vízzel, majd hozzáadjuk a megmosott felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár percfőzés után, a krumplit rátéve, annyi vízzel öntjük fel, amennyi szűken ellepi. Beletesszük az ételízesítőt és a borsot, az edényt befedjük. Közben a lisztet a tejföllel, kevés vízzel simára keverjük, majd a már megfőtt krumpliba beleöntjük. Folytonos keverés közben jól kiforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet, és befedve 10 percig saját gőzében hagyjuk állni, csak azután tálaljuk. Adhatunk hozzá sült virslit. Debrecenit, vagy fasírtot.


A receptet beküldte: Léda46


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös Baconos tészta » Tejfölös krumplileves » Tejfölös piskóta » Tejfölös-sajtos brokkoli
» Tejfölös sült paprika » Tejfölös libaaprólék-leves » Sajtos-tejfölös galuska » Tejfölös tojás pörkölt
» Tejfölös rántott tök » Tejfölös krumplifuta » Tejfölös hússzeletek » Tejfölös krumpli főzelék
» Tejfölös csodasüti » Tejfölös gombaleves » Sajtos tejfölös csirke » Tejfölös kekszcsoda


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.