Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos, tejfölös pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50dkg liszt
25dkg vaj vagy margarin
25dkg reszelt sajt
1 csomag sütőpor
1 kávés kanál só
annyi tejföl amennyi kell hogy összeálljon
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
A sütőporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetőleg minnél gyorsabban, hogy ne olvadjon meg a zsiradék.
Belekeverjük a reszelt sajtot és hozzáadjuk a sót, majd annyi tejfölt adunk hozza, hogy a tészta összeálljon.
Két újjnyi vastagra nyújtjuk és kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Felvert tojással megkenjük es nagyszemű só kristályokkal és köménymaggal megszórjuk.
Nagyon forró sütőben arany szinűre sütjük.

Tanácsok:
Minnél melegebb a sütő, annál magasabbra emelkednek es omlósabbra sűlnek a pogik.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos tejfölös cékla » darás"pogácsa" » A legjobb krumplis pogácsa » Sajtos feketeretek saláta
» Sonkás-sajtos kelkáposzta » Húsos-tejfölös tészta » Sajtos, gombás galuska » Tejfölös torta
» Márványsajtos csirkemell » Bajor pogácsa » Sajtos-túros kocka » Füstölt sajtos leves
» Tekert sajtos » Medvehagymás pogácsa » Gombás - sajtos pulykamell » Leveles tepertös pogácsa


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.