Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos, tejfölös pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50dkg liszt
25dkg vaj vagy margarin
25dkg reszelt sajt
1 csomag sütőpor
1 kávés kanál só
annyi tejföl amennyi kell hogy összeálljon
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
A sütőporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetőleg minnél gyorsabban, hogy ne olvadjon meg a zsiradék.
Belekeverjük a reszelt sajtot és hozzáadjuk a sót, majd annyi tejfölt adunk hozza, hogy a tészta összeálljon.
Két újjnyi vastagra nyújtjuk és kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Felvert tojással megkenjük es nagyszemű só kristályokkal és köménymaggal megszórjuk.
Nagyon forró sütőben arany szinűre sütjük.

Tanácsok:
Minnél melegebb a sütő, annál magasabbra emelkednek es omlósabbra sűlnek a pogik.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos májas csirkemell » Sajtos-diós dip » Baconos-sajtos muffin » Sajtos-gombás rakott hús
» Füstöltsajtos croissant » Sajtos rakott karfiol 2 » Sajtos-bundás pulykamell » Sajtos kiflik 2.
» Füstöltsajtos húsgombócok » Részeges pogácsa » Sajtos-tejfölös galuska » Tejfölös - rakott hús
» Sajtos csirkesaláta » Sajtos répasaláta » Sajtos gubácska » Sajtos - sonkás krokett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.