Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-chilis kukoricaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 ek vaj
100 g szalonna
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 chili (persze függ attól, milyen erős a chili és ki milyen csípősen szereti az ételt)
1 tk pirospaprika
500 g (fagyasztott) csemegekukorica
2 dl tejszín


Elkészítés:
A vajat meg kell olvasztani, majd megpirítani rajta a feldarabolt szalonnát. Mehet utána az apróra kockázott vöröshagyma és fokhagyma. Amikor a hagyma üvegessé válik, mehet rá a feldarabolt chili, a pirospaprika, a (morzsolt) csemegekukorica és annyi víz, ami az egészet jól ellepi.

Addig kell főzni, amíg a kukorica megpuhul, majd fel kell önteni a tejszínnel. Felforralni, megkóstolni, nekem általában utána kell sózni, majd lehet enni.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pórés kukoricaleves » Fűszeres kukoricaleves » Gyors kukoricaleves » Villámgyors kukoricaleves
» Kukoricaleves » Tortillás kukoricaleves » Japán kukoricaleves » Ribizlileves
» Paleo gulyásleves » Gazpaccio II. » Tökbél levesem » Halászlé Ricsi módra
» Őszibarack leves » Káposztás halleves » Paradicsomos cukkinileves » Kókuszos sütőtök leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.