Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes eperkrém-leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

* 1 kg eper
* 5 db szegfűszeg
* 4 dl tejszín
* 4 evőkanál cukor
* fél dl olívaolaj
* kis darab vaníliarúd
* késhegynyi fahéj

Elkészítés:
Az epret mosd meg alaposan, majd hagyd lecsepegni. Az olívaolajon piríts meg két evőkanálnyi cukrot, szórd bele a szegfűszeget, a fahéjat, és a vaníliarúdból egy picit. Ha aranybarna, tedd bele az epret, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét. Állandó kevergetés mellett főzd negyed órán keresztül. Ha nem elég édes, vagy kevés benne a fahéj, akkor szórj még bele. Turmixold össze, majd öntsd bele a tejszínt, és forrald fel. Hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, és hidegen tálald.

Tanácsok:
Kép a naplómban :)


A receptet beküldte: ,,Csillagom"


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszines sajtoscsirkemell » Tejszínes zellerkrémleves » Tejszínes lúdláb torta » Diós-tejszínes kocka
» Tejszínes-csokis piskóta » Tejszínes csirke gazdagon » Tejszínes epertorta » Tejszínes fokhagyma leves
» Tejszínes alma » Tejszines karamell » Tejszínes kukorica leves » Tejszínes sonkatekercs
» Tejszínes csirkemell ragu » Barackos tejszínes csirke » Zöldséges-tejszínes csirke » Sonkás tejszínes tészta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.