Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes alma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma poculva, gerezdekre vágva
10 dkg margarin
20 dkg cukor
őrölt fahéj
3 cs vaniliáscukor (vagy 1 vaniliarúd)
5 tojás
3 dl sűrű tejszín

Elkészítés:
Egy magasabb falú edényben a vajat felolvasztom beleteszem az almát és rászórom a cukor felét. Lassú tűzön kb. 10 percit főzöm amíg a cukor karamellizálódni nem kezd és az alma is jó félpuhára nem fő,őrölt fahéjjal ízesítem. Jénaiba, vagy tepsibe halmozom.
A tojásokat, maradék cukrot, van.cukrot, tejszint habosra felverem robotgéppel, majd az almára öntöm.
Előmelegített sütőben sütöm, a teteje megpirul, közepe lágy marad, isteni.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: anita72


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirke/pulyka » Tejszínes kapormártás » Tejszínes zöldbabsaláta » Tejszínes gombás spagetti
» Tejszínes krémes » Rakott tejszínes tészta » Mézes - tejszínes torta » Tejszínes karalábé sajttal
» Tejszínes csirke gazdagon » Tejszínes chilis garnéla » Tejszínes karfiolleves » Tejszínes-cukkinis tészta
» Tejszines patisszon » Tejszínes sült halfilé » Tejszínes almatorta » Tejszínes, epres fánk


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.