Tutireceptek.hu fejléc

Kapros-tejszínes csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
6-8 gerezd fokhagyma
3 dl natúr joghurt
2 dl tejszín
kapor (friss vagy szárított)
olívaolaj
keményítő

bors

Elkészítés:
A csirkemellett apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, és pici olívaolajon megpirítjuk (fehéredésnél kicsit tovább). Ha teljesen megpuhult a csirke, hozzáadunk kb. 2 dl vizet, a joghurtot és 1 púpos ek keményítőt, majd elkeverjük.
Ha friss kaprunk van, 2 kisebb csokrot apróra vágunk, ha szárított, kb. 2 lapos evőkanálnyit a csirkére szórunk. A megpucolt fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval (vagy apró darabokban) a csirkéhez adjuk. Teszünk hozzá ízlés szerint sót és borsot. Elkeverjük, majd még egyszer összerottyantjuk az egészet.
A végén hozzákeverjük a tejszínt. (Ha túl híg lenne, keményítővel sűríthetjük.)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Shephard


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájas zöldborsós hús » Majorannás csirke » Kínai csirkeszárnyak » Különleges sült csirke
» Csirkemáj joghurtmártással » Csirkemáj almával » Csirkés tortilla » Csirkemell vagdalt
» Gorgonzolás csirkecomb » Isteni sültcsirkemellfilé » Rizses csirke » Mediterrán csirkemell
» Csirkemájpörkölt, borsóval » Császárnő csirkéje » Sajtos batyus csirke » Almás csirkemell.


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.