Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros-tejszínes csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
6-8 gerezd fokhagyma
3 dl natúr joghurt
2 dl tejszín
kapor (friss vagy szárított)
olívaolaj
keményítő

bors

Elkészítés:
A csirkemellett apró kockákra vagy csíkokra vágjuk, és pici olívaolajon megpirítjuk (fehéredésnél kicsit tovább). Ha teljesen megpuhult a csirke, hozzáadunk kb. 2 dl vizet, a joghurtot és 1 púpos ek keményítőt, majd elkeverjük.
Ha friss kaprunk van, 2 kisebb csokrot apróra vágunk, ha szárított, kb. 2 lapos evőkanálnyit a csirkére szórunk. A megpucolt fokhagymagerezdeket fokhagymanyomóval (vagy apró darabokban) a csirkéhez adjuk. Teszünk hozzá ízlés szerint sót és borsot. Elkeverjük, majd még egyszer összerottyantjuk az egészet.
A végén hozzákeverjük a tejszínt. (Ha túl híg lenne, keményítővel sűríthetjük.)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Shephard


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukoricás csirkemellcsik » Almás-sajtos rakott csirke » Fokhagymás rakott csirke » Sajtos-barackos csirkemell
» Tepsis csirkeegytál » Csirkés-gombás fussili » Kefires csirkeszárny » Savanyú csirkezúza
» Chilis csirke » Csirketekercs diétásan » Illatos csirkenyársak » Almába töltött csirkemell
» Joghurtos csirkeszárnyak » Ashanti csirke » Csirkeleves gourmand módra » Gombás csirkeszárny


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.