Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes lencsekrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg sertéscsont
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér
15 dkg lencse
6 dkg liszt
6 dkg vaj
2 dkg só
2 dkg hagyma
1 dl főzőtejszín
1 tojás sárgája
1 db zsemle

Elkészítés:
1,5 liter sós vízben kb. két órát főzzük a csontot és a zöldségeket, majd miután leszűrtük, a lében puhára főzzük az előzőleg beáztatott lencsét. A lisztből és vajból apróra vágott hagymával rántást készítünk, a levesbe öntjük, és jól összeforraljuk, majd botmixerrel óvatosan pépesítjük az egészet. Aki szereti, a csonttal főtt zöldségeket is hozzáteheti. Közben olvasztott vajon megpirítjuk a zsemlekockákat. A tojássárgáját a tejszínbe keverjük, és óvatosan a levesbe öntjük. Tányérokba szedjük a krémlevest, és a zsemlekockákkal díszítjük.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirke » Tejszínes gombaszószom » Tejszínes halragu » Kapros-tejszínes csirke
» Tejszínes csirkés penne » Tejszines karamell » Tejszínes eperkrémleves » Tejszínes-sonkás tészta
» Tejszínes csirketokány » Tejszínes kukorica leves » Sajtos- tejszínes spagetti » Tejszínes almaleves
» Tejszínes fokhagymamártás » Tejszínes pogácsa 2. » Tejszínes hagymaleves » Zöldséges-tejszínes csirke


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.