Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes lencsekrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg sertéscsont
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér
15 dkg lencse
6 dkg liszt
6 dkg vaj
2 dkg só
2 dkg hagyma
1 dl főzőtejszín
1 tojás sárgája
1 db zsemle

Elkészítés:
1,5 liter sós vízben kb. két órát főzzük a csontot és a zöldségeket, majd miután leszűrtük, a lében puhára főzzük az előzőleg beáztatott lencsét. A lisztből és vajból apróra vágott hagymával rántást készítünk, a levesbe öntjük, és jól összeforraljuk, majd botmixerrel óvatosan pépesítjük az egészet. Aki szereti, a csonttal főtt zöldségeket is hozzáteheti. Közben olvasztott vajon megpirítjuk a zsemlekockákat. A tojássárgáját a tejszínbe keverjük, és óvatosan a levesbe öntjük. Tányérokba szedjük a krémlevest, és a zsemlekockákkal díszítjük.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes barackfagyi » Tejszines-tökmagolajas hal » Tejszínes pogácsa » Cukkinis tejszínes tészta
» Tejszines zöldséges haltál » Tejszínes-gombás penne » Tejszínes mézes minikrémes » Tejszínes-tárkony leves
» Tejszínes, tojásos karfiol » Tejszínes süllő » Tejszínes krumpli » Tejszínes karfiolleves
» Tejszínes cukkinileves » Tejszínes csirkehús » Tejszínes meggyleves » Gombás tejszínes csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.