Tutireceptek.hu fejléc

Teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér gépben recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
300 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
100 g sima búzaliszt
1/2 kocka élesztő
1 dl langyos víz
1 dl langyos tej
2 teáskanál só
2 teáskanál cukor
70-80g mag mix (én mogyorót, szotyit, lenmagot és szezámmagot szoktam beledobni)
2 evőkanál oliva olaj

Elkészítés:
Kimérem egy mérő edénybe a langyos vizet, majd hozzámérem a hideg tejet, belemorzsolom az élesztőt és így beleteszem a mikróba egy fél percre, utána simán feloldódik az élesztő egy kis kevergetéssel. Ezt beleöntöm a gép táljába és rámérem a 2 evőkanál oliva olajat. Egy edénybe kimérem a liszteket, rászórom a sót és a cukrot, meg a magvakat, kicsit összekeverem, majd ezt is beleöntöm a gép táljába. Kis adag sütésére állítom, sötét színt állítok be és Normal fokozaton elindítom a sütőt. Mikor kész, kiveszem és vízzel átkenem a héját még melegen, ettől marad puha és nem keményedik be (szárad ki) olyan gyorsan a külseje.

Tanácsok:
Ha nem lett elég puha, lehet játszani a lisztek arányával. Minél több fehér liszt (sima búzaliszt) van benne, annál jobban meg tud kelni.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: ymola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hó kenyér » Kenyerünk » U1-es zabkorpás kenyér » Korpás házikenyér
» Zöldséges kenyér » Cukkinis kenyér » Tönkölylepény » Fahéjas banánkenyér
» Fokhagymás kenyér » Cserepes kenyér » Dagasztás nélküli kenyér » Tea kenyér Kanadából
» Majomkenyér » Reform gyümölcskenyér » Kefíres kenyér » Tönkölykifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.