Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis sajtos burgonyapüré recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kgburgonya
3 dbtojás
125 mltejföl
50 greszelt sajt
2 ev. kanálvaj
ízlés szerint só, bors

Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük.
Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Egy másik tálban mixerrel a vajat, tojások sárgáját és a tejfölt habosra verjük. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, elkeverjük, majd beledolgozzuk az áttört burgonyát. Ezután még egyszer mixerrel alaposan eldolgozzuk.
Ezután a kemény tojáshabot óvatosan belekeverjük a masszába.
Az így elkészített burgonyás masszát habzsákba töltjük, majd a megfelelő fej kiválasztása után a sütőpapírral kibélelt tepsire kis korongokat készítünk.
A sajtos-burgonyás falatkákat 220 fokon 10 percig sütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-sajtos croissant » Sajtos mustáros csirke » Vajas- sajtos pogácsa. » Gyors tepsis kiborítós
» Sajtos csirkemell filé » Sonkás, sajtos sült zsömle » Füstölt sajtos sztrapacska » Körtés-kéksajtos csirke
» Tepsis zöldségek magokkal. » Sajtos palacsinta » Sajtos-sonkás pulykamell » Sajtos sonkás tekercs
» Felvidéki tepsis túrós » Tepsis halfasírt » Magyaros tepsis krumpli * » Tihanyi sajtos rudacskák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.