Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karfiolpogácsa recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve
3 gerezd fokhagyma
1 kis pohár tejföl
15 dkg reszelt sajt
1 evőkanál szárított petrezselyem
1 evőkanál só
1 mokkáskanál bors
2 tojás
2 tojás fehérje

Elkészítés:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízbe tesszük, és kis lángon megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha. Ha kész, hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.
A fokhagymával együtt pürésítjük, majd belekavarjuk a tejfölt, a sajtot, a petrezselymet, sót, borsot, és a 2 tojást is. Simára dolgozzuk.
A keményre felvert tojásfehérjéket a karfiolos keverékhez öntjük, és könnyedén összekavarjuk.
Kiolajozott muffinformába töltjük, s 200 fokra előmelegített sütőben 18-22 perc alatt megsütjük. Ha aranysárga, szilárd és felemelkedett, akkor van készen.

Tanácsok:
Köretként is adhatjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos hús paleósan » Sajtos batyu » Sajtos makaróni » Tejfölös sajtos tortilla
» Leveles sajtos rúd » Sajtos fánk másként » Sajtos karfiol. » Sült, sajtos makaróni
» Almás, sajtos csirkemell » Sajtos báránysült » Tejszínes sajtos csirke » Céklás-kéksajtos pizza
» Krémsajtos almasaláta » Sajtos karaj » Sajtos újkrumplifőzelék » Sajtos tallér "főzve"


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.