Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos burgonyarétes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
3 tojás,
40 dkg liszt,
1 kávéskanál olaj,
5 dkg vaj,
2 evőkanál zsemlemorzsa,

só; a töltelékhez:

10 dkg tepertő,
20 dkg sonka, vagy megmaradt sült hús,
5 dkg füstölt szalonna,
só,
őrölt bors

Elkészítés:
A főtt, áttört burgonyából, 2 tojássárgájából meg egy egész tojásból, 35 dkg lisztből, kevés sóval laza tésztát készítünk. Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, zsírját más alkalomra félretesszük. A tepertőt ledaráljuk, vagy összevágjuk. A kiolvasztott füstölt szalonnát, a sonkát vagy a megmaradt sült húst apróra vágjuk, jól összekeverjük a tepertővel. Az ujjnyi vastagságúra sodort tésztát megtöltjük a húsos keverékkel. Két szélét megkenjük a maradék tojásfehérjével, a széleit behajtjuk, felsodorjuk. Tiszta konyharuhába bugyoláljuk, és forró, sós vízbe fektetjük. 20 percig főzzük, majd kiemeljük a vízből, és kicsomagoljuk a konyharuhából. Felhevített vajon zsemlemorzsát pirítunk, belehempergetjük a rétest, majd felvágjuk, és frissen, melegen fogyaszthatjuk. Kalóriadús, laktató étel.

Tanácsok:
A liszt mennyisége 35 vagy 40 deka, mindig a burgonya és a liszt minőségétől függ.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos gombóc » Csirkehúsos burritos » Baconos-húsos koszorú » Húsos cukkinilepény
» Csirkehúsos egytál » Húsos fánk » Húsos malackák » Húsos zöldségkocka
» Húsos tészta osztrák módra » Kacsahúsos penne » Bugaci húsos palacsinta » Almás-húsos káposztatál
» Forró húsos kifli » Húsos csicseriborsó » Darált húsos pizzatekercs » Húsos zöldségtokány


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.