Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos kelkáposzta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta
5 dkg vaj
4 tojás
2 dl tejföl

a kikenéshez olaj
a szóráshoz zsemlemorzsa

Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk, kivágjuk a torzsáját és cikkekre vágjuk.
Annyi sós vízben, amennyi félig ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük és alaposan kinyomkodjuk.
Ezután a kelkáposztát egy kiolajozott, zsemlemorzsával kiszórt tűzálló tálba simítjuk, a vajat rámorzsoljuk, a tojásokkal meg a sóval simára kevert tejföllel meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztatekercs másként » Kelkáposztaleves » Tojásos káposztaleves » Kelkáposzta leves
» Tojásos húskenyér » Kelkáposzta leves gazdagon » Kelkáposztás krumplileves » Kelkáposzta főzelék
» Tojásos virsli » Tojásos karfiol » Tojásos sajtkrém » Töltött kelkáposzta 2
» Kelkáposzta krémleves » Tojásos patisszon » Kolbászos tojásos noki » Tojásos makaróni


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.