Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos kelkáposzta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta
5 dkg vaj
4 tojás
2 dl tejföl

a kikenéshez olaj
a szóráshoz zsemlemorzsa

Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk, kivágjuk a torzsáját és cikkekre vágjuk.
Annyi sós vízben, amennyi félig ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük és alaposan kinyomkodjuk.
Ezután a kelkáposztát egy kiolajozott, zsemlemorzsával kiszórt tűzálló tálba simítjuk, a vajat rámorzsoljuk, a tojásokkal meg a sóval simára kevert tejföllel meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos juhtúró » Zöldséges, tojásos rizs » Tojásos kenő » Tojásos dresszing
» Tojásos karfiol » Sajtos-tojásos rizs » Kelkáposztakrémleves light » Kelkáposzta krokett
» Kelkáposztatekercs másként » Tojásos puncs » Tojásos álom » Tojásos csirkemell
» Tojásos tarhonya » Öt tojásos gyümölcs torta » Kelkáposztafasírt » Tojásos makaróni


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.