Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabos egytál báránnyal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg bárányhús,
2 evőkanál napraforgóolaj,
1 fej vöröshagyma,
1/2 l húsleves,
1 ágacska rozmaring,
20 dkg zöldbab,
3 répa,
40 dkg burgonya,
2 szál zöldhagyma,
só,
bors.

Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk és napraforgóolajon megpirítjuk.
Az apróra vágott hagymát hozzátesszük, majd felöntjük a húslevessel.
Az így előkészített hozzávalókat a vitaminkímélő párolóba tesszük a következőképpen: egy zárt aljú párolótálba tesszük, a babot, a répát és a burgonyát apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk.
A rozmaringot megmossuk és a többi hozzávalóhoz adjuk, majd a párolóba helyezzük.
100 fokon 15-20 percig pároljuk.
Végül sóval, borssal ízesítjük.
A zöldhagymát finom karikákra vágjuk és tálalás előtt a tetejére szórjuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos egytálétel » Gyors zöldséges egytálétel » Csülökegytál » Gyömbéres-lencsés egytál
» Bolgár zöldbabos csirke » Fini egytál » Kínai egytálétel » Zöldbabos pulykatekercs
» Karfiolos-csirkés egytál » Zöldbabos aprópecsenye » Finom krumplis egytál » Zöldbabos tarte
» Csirkeszárnyas egytál » Újburgonyás egytál » Karfiolos egytálétel » Lecsós burgonyás egytál


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.