Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tokaji csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
egy csirkemell filézve
fél zacskó mazsola
1,5 dl Tokaji aszú
1 dl tejszín

bors
1 tojássárgája
egy ek. méz
20 nagy szem szőlő
olaj

Elkészítés:
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szőlőszemeket kettévágjuk, kiszedjük a magokat. A mazsolát a borral összeforraljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a hússzeletek mindkét oldalát 3-4 perc alatt megpirítjuk. Alacsonyabbra vesszük a hőfokot, ráöntjük a boros mazsolát, még egy kevéske vizet, lefedve kb. 20 percig pároljuk. A tejszínt, a tojássárgáját és a mézet jól kikeverjük. A húsra rádobjuk a szőlőszemeket, ráöntjük a tejszínes keveréket is. Összeforraljuk, rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Chilis-szójás csirkemell » Tüzes csirkemell » Borsos sajtos csirkemell » Csirkemelles tészta
» Kajszibarackos csirkemell » Sonkás csirkemellfilé » Tésztasaláta csirkemellel » Tejfölös csirkemell
» Csirkemell cukkínivel » Hawaii csirkemell filé » Karfiolos csirkemell » Húsvéti töltött csirkemell
» Részeg csirkemell » Ördögi csirkemell » Brokkolis csirkemell 1. » Natúr sült csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.