Tutireceptek.hu fejléc

Tokaji csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
egy csirkemell filézve
fél zacskó mazsola
1,5 dl Tokaji aszú
1 dl tejszín

bors
1 tojássárgája
egy ek. méz
20 nagy szem szőlő
olaj

Elkészítés:
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szőlőszemeket kettévágjuk, kiszedjük a magokat. A mazsolát a borral összeforraljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a hússzeletek mindkét oldalát 3-4 perc alatt megpirítjuk. Alacsonyabbra vesszük a hőfokot, ráöntjük a boros mazsolát, még egy kevéske vizet, lefedve kb. 20 percig pároljuk. A tejszínt, a tojássárgáját és a mézet jól kikeverjük. A húsra rádobjuk a szőlőszemeket, ráöntjük a tejszínes keveréket is. Összeforraljuk, rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás csirkemell » Dióval rántott csirkemell » Sült rakott csirkemell » Sajtos-barackos csirkemell
» Sajttal rakott csirkemell » Sonkás-fűszeres csirkemell » Korpás csirkemell » Túróval töltött csirkemell
» Rakott csirkemell3 » Kukoricás csirkemell » Gyömbéres csirkemell » Szegfűszeges csirkemell
» Áfonyalekváros csirkemell » Kókuszos csirkemellcsíkok » Csirkemell sajttal » Kapros juhtúrós csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.