Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tökrizotto parmezannal recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
• 30 dkg rizottónak való rizs
• 50 dkg tökhús
• 1 szál póréhagyma
• 3 evőkanál vaj
• 0,5 l erőleves
• 5 dkg reszelt parmezán sajt
• 2 teáskanál currypor
• a díszítéshez kakukkfű
• só, bors

Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. Az így kapott tökhúst alufóliába göngyöljük, és 175 fokos sütőben megsütjük. A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, a fehér és a zöld részeit apróra vágjuk, majd egy evőkanál vajon megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a rizst is, amit üvegesre párolunk. A keveréket felöntjük az erőlevessel, amikor a rizs majdnem elfőtte a levét, hozzáadjuk a felkockázott tököt és a curryt. Tálalás előtt a rizottóhoz keverjük a maradék vajat és a reszelt parmezánt, sóval ízesítjük, borssal fűszerezzük.

Tanácsok:
Tálaláskor szórjuk meg parmezannal.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 420 kcal

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhal parmezánnal » Graham kifli szezámmaggal » Ropogós garnélarák » Karobos tönkölydara-puding
» Rántott zabpehely » Csírás-tojásos egytálétel » Köleskrém-leves » Házi joghurtom
» Diétás tejberizs » Gombás rakott palacsinta » Kolbászos krumplitekercs » Mákos kukoricatorta
» Tekercs sajtból » Kolláth-reggeli » Sonkás bulgur » Zabfasírt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.