Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás bulgur recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1 csésze bulgur
1 fej vöröshagyma
20 dkg főtt füstölt sonka
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
25 dkg tehéntúró
20 dkg tejföl
5 dkg főtt füstölt sonka darálva
3 evőkanál étolaj

Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, étolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a bulgurt, megszórjuk őrölt borssal, fűszerkeverékkel és állandó keverés mellett közepes hőfokon 1-2 percig átsütjük.
Felengedjük 2 csésze vízzel, beleadjuk a csíkokra vagy kis kockákra vágott sonkát és a bulgur puhulásáig főzzük.
Tálba szedjük, megszórjuk átpasszírozott túróval, langyos tejföllel megöntözzük, darált sonkával megszórjuk.

Tanácsok:
Ajánlom ezt a finom, általam kitalált és kipróbált ételt azoknak, akik nem tudnak mit kezdeni a húsvéti maradék főtt sonkával.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás sajtos bundáskenyér » Sonkás-hagymás lepény » Sonkás-mozarellás cukkini » Sajtos-sonkás pulykamell
» Sonkás rakott karfiol » Húsvéti sonkás tekercs » Zöldséges-sonkás őzgerinc » Krémsajtos-sonkás burgonya
» Sonkás gombás penne » Mozzarellás bulgursaláta » Sajtos-sonkás karfiol » Sonkás-fűszeres csirkemell
» Sonkás-sajtos muffin » Citromos sonkás tészta » Sonkás sajtos zöldségrétes » Diós-sonkás uborkasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.