Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyulai töltött karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg rövid sertéskaraj
30 dkg sertés­Iapocka
10 dkg füstölt szalonna
2-3 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál fűszerpaprika
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors
1 fej vöröshagyma
1 mokkáskanál egész kömény
1 kávéskanál kakukkfű
10 dkg zsír, só .

Elkészítés:
A karajról lefejtem a gerinc- és a bordacsontot. A húst megmosom, leszárítom, megsózom.
A sertéslapockát és a szalonnát vékony csíkokra vágom, és közepes lyukú tárcsán ledarálom.
A fokhagymát összezúzom, és felhasználás előtt legalább 1-2 órával 1 evőkanál vízbe áztatom. A darált húst paprikával, borssal, fokhagymával és sóval fűszerezem, majd jól összekeverem.
A karajdarabot hosszú, vékony hegyes késsel, hosszában, a közepén átszúrom. A nyílást annyira kitágítom, hogy könnyen bele tudjam nyomni a fűszeres hústölteléket. Betöltés után a két végét letűzöm, és fehér cérnával - nem túl szorosan, de alaposan - az egészet átkötöm.
Kevés zsírt alátéve, tepsibe teszem. Mellérakom a félbevágott vöröshagymát, meghintem kömény­maggal és kakukkfűvel. Nem túl forró sütőben, kevés vizet aláöntve megsütöm. Időnként megforga­tom, és a pecsenye levével locsolgatom.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szerb töltött paprika » Májas töltött zsemle » Kókusszal töltött kifli » Kapros-túrós töltött gomba
» Tojással töltött zsemle » Töltött paprika sütve » Mustáros töltött pecsenye » Juhtúrós töltött tojás
» Besztercei töltött liba » Töltött krumpli héjában » Karaj bundában » Marhakaraj sörben sütve
» Göngyölt karaj tekercs » Sajttal töltött rizsgolyó » Töltött mángold » Bolognai töltött burgonya


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.