Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
egy szép fej karfiol
10dkg sonka
15dkg császár szalonna
metélő hagyma
petrezselyem
15-20dkg sajt
1 tojás
4dl tejföl
só,bors

Elkészítés:
A megtisztított karfiolt egészben megfőzzük. Közben a sonkát, szalonát, metélő hagymát, petrezselymet apró darabokra vágjuk. Majd mikoe a karfiol megfőtt a közepét kivájjuk és a kivett karfiolt is felaprózzuk és belekeverjük az előzőleg előkészített sonkához stb-hez, és hozzáadunk 2dl tejfölt, sót, borsot ízlés szerint és az egészet jól összekeverjük. Az így kapott tölteléket a karfiolba töltjük. A maradék tejfölt, összekeverjük egy tojás sárgájával, és ezzel leöntjük a karfolt. tetejére reszelt sajtot szórunk és kb. 10 percre az előmelegített sütőben készre sütjük.

Tanácsok:
vigyázzunk, hogy a sütés alatt a sajt nehogy megégjen!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: szerika1981


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolpüré » Töltött papucs » Töltött-rántott sajt » Töltött tök tökölőknek
» Bihari Töltött Burgonya » Töltött kagylótészták » Karfiol húsos bundában » Töltött krumplifánk
» Töltött csirkecomb » Káposztával töltött sonka » Töltött paradicsompaprika » Zsenge töltött karalábé
» Karfiol felfújt » Narancsos töltött keksz » Halkrémmel töltött alma » Grillázzsal töltött ostya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.