Tutireceptek.hu fejléc

Töltött liba recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fiatal liba(kb. 3,5 kg.),30 dkg. zsemlekocka.30 dkg. gesztenye(hamozott,kis kockakra darabolt),15 ,dkg.libamaj(feldarabolva),1/4 l.tej,4 tojas,8 dkg hagyma(kockara vagva),5 dkg. vaj,2 nagyobb alma(nagyobb darabokra vagva),5 dio(feldarabolva),4 aszalt szilva(feldarabolva)1 evökanal petrezselyem,so,bors,majoranna.

Elkészítés:
1. A tejet a tojassal elkeverjük,a zsemlekockara öntjük,hagyjuk hogy megszivja magat.a hagymat a vajon üvegesre paroljuk,a majat is kicsit atsütjük vele,sozzuk,borsozzuk.minden hozzavalot a zsemlemasszahoz adunk,izles szerint sozzuk,a majorannaval izesitjük.10percig allni hagyjuk.
2. A libat kivül, belül sozzuk,belül majorannaval bedörzsöljük.A töltelekkel megtöltjük,hustüvel összetüzzük.
3. 180-200°-os sütöben (kb. 2 es 1/2ora) szep ropogosra sütjük.Parolt lila kaposzta illik hozza.

Tanácsok:
Nagyon finom,mutatos fogas Karacsonyra is.
Lehet mas szarnyasbol is kesziteni.

Elkészítési idő: 210 perc

A receptet beküldte: MAUSI

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztával töltött sonka » Gyulai töltött karaj » Töltött karalábé » Cserkész töltött burgonya
» Töltött szilva köntösben » Töltött párizsi » Májas töltött zsemle » Juhsajttal töltött paprika
» Batániai töltött paprika » Hússal töltött alma » Húsvéti töltött burgonya » Töltött hagyma
» Gombás töltött kenyér » Libás töltött káposzta » Töltött ostya 2. » Libamájjal töltött fürj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.