Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tyúkleves lábatlannal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 főre:/ a leveshez/
1 db. kisebb testű tyúk
só ízlés szerint, vöröshagyma, fokhagyma,
egész bors,sárgarépa,kelkáposzta,petrezse
lyem gyökér, zeller,karalábé.
a lábatlanhoz:
5 dkg zsemle
2 db. tojás
őrölt fekete bors
a tyúk mája /esetleg májkrém/
petrezselyemzöld

Elkészítés:
a húslevest mindeki elkészítheti a szokott módon.

A Lábatlan elkészítése:
A szikkadt zsemléket hideg vízbe áztatjuk, majd
kinyomkodjuk.
A tyúk máját elkaparjuk, vagy turmixoljuk.
A finomra vágott hagymát a tyúk zsírjában meg-
pirítjuk. A kinyomkodott zsemléhez adjuk a pé-
pesített májat, a pirított hagymát, és zsemlénként 1-1 tojást. Sóval, törött borssal
és fimra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük
, és alaposan összekeverjük.

Folpakkba, vagy celofánba henger alakúra for
mázzuk, és a levesbe téve 30-40 percig főzzük.

A főtt tyúkot, az elkészült lábatlant, és a zöldségeket feldaraboljuk. Leveses tálba he-
lyezzük, majd rámerjük a forró levest és jó szívvel kínáljuk.

Tanácsok:
Friss reszelt tormát is adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: kalmanica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyöngytyúkleves » Gesztenyés gyöngytyúkleves » Mustáros-szezámos pogácsa » Káposztás bab csülökkel
» Erdélyi csorbaleves » Kókuszos sütőtök leves » Gyors gölődin-leves » Strassbourgi zöldségleves
» Karfiolos krumplileves » Hűsítő szilvaleves » Tartalmas lencseleves » Hideg túróleves
» Érdekes Zöldségleves » Birsalmaleves » Házi csirkehúsleves » Rebarbara leves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.