Tutireceptek.hu fejléc

Húsleves tésztaszívekkel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
(2 szemelyre)
250 g marhahus (hatszin)
so
1 kisebb fej voroshagyma
2 db baberlevel
2 db szegfuszeg
3 szem feketebors
50 g leveles teszta
liszt a nyujtashoz
1 db tojassargaja
1 db sargarepa
1/4 db kisebb zellergumo
1 szal hagyma
1 teaskanal olaj
1 teaskanal etelizesito (vagy marhahusleveshez valo fuszerkeverek)

Elkészítés:
A megmosott hust tegyuk egy labosba, es ontsuk fel 600 ml hiddeg vizzel. Sozzuk meg, adjuk hozza
a megpucolt egesz hagymat, a baberlevelet, a borsot es a szegfuszeget, forraljuk fel, majd kis langon fozzuk kb. 90 percig. Ha igenyli, ontsunk meg hozza egy keves vizet. A kesz levest szurjuk le.

A leveles tesztat belisztezett gyurodeszkan nyujtsuk vekonyra, es kiszuroval szaggassunk ki belole sziveket. A figurakat helyezzuk egy tepsibe, kenjuk be a tetejuketa felvert tojassargajaval, majd elomelegitet sutoben, 200 fokon sussuk aranybarnara.

A zellert, a sargarepat es az ujhagymat pucoljuk meg, majd az osszes zoldseget szeleteljuk finomra,
es piritsuk meg a serpenyoben felhevitett olajn.
Ha kesz, ezt is adjuk a leveshez, majd fozzuk azt
ujabb 10 percig. Utana meg egyszer sozzuk meg, szorjuk meg az etelizesitovel, es talaljuk a tesztaszivekkel diszitve.

Tanácsok:
Talalas elott aprora vagott friss petrezselyem-zolddel is megszorhatja.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: knakx


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Orosz húsleves » Házi csirkehúsleves » Paradicsomos marhahúsleves » Grastmas zumi (Lóhúsleves)
» Tökleves (hamis húsleves) » Anyu-féle húsleves » Marhahúsleves májgombóccal » Keleties csirkehúsleves
» Csirkehúsleves kisbabáknak » Marhahúsleves gazdagon » Aranyló tyúkhúsleves » Rizstésztás marhahúsleves
» Húsleves - Darált húsból » Húsleves húsgombóccal » Húsleves Rolanita módra » Húsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.