Tutireceptek.hu fejléc

Gyöngytyúkleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 gyöngytyúk
1 kg vegyes zöldség
1 kisebb zeller
1 vöröshagyma
só,
bors
kakukkfű
borókabogyó
gyömbérpor
1 tojás
1 dl tejszín

Elkészítés:
A tyúk melle húsát lefilézzük, majd ledaráljuk, ebből lesz a leves betétje.
A húst a hagyományok szerint hideg vízbe tesszük fel főni. Hogy gazdag ízű, tiszta levest kapjunk, lassan forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük.
Ha elkészült a leves, 20 percig pihentetjük, majd szűrőruhán óvatosan leszűrjük.
Ha túl zsírosnak találjuk a levest, fehér papírszalvétával könnyedén eltávolíthatjuk a zsírt a tetejéről.
A ledarált melle húsát összekeverjük az egész tojással, sóval, borssal és tejszínnel, majd a levesből kiveszünk 2 decit, gyöngyözve forraljuk, és teáskanállal beleszaggatjuk a húsgaluskákat. Ha megfőttek, a levesbe tesszük őket.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés gyöngytyúkleves » Tormaleves » Kelbimbó krémleves » Petrezselymes cukkini
» Zelleres burgonyakrémleves » Hideg sárgadinnye leves » Tyúkleves lábatlannal » Éjféli borscs
» Szerb csorba » Meghökkentő banánleves » Almaleves habgaluskával » Zellerleves
» Tejfölös kapor krémleves » Tárkonyos bableves » Pezsgős őszibarackleves » Nagyibablevese


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.