Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyöngytyúkleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 gyöngytyúk
1 kg vegyes zöldség
1 kisebb zeller
1 vöröshagyma
só,
bors
kakukkfű
borókabogyó
gyömbérpor
1 tojás
1 dl tejszín

Elkészítés:
A tyúk melle húsát lefilézzük, majd ledaráljuk, ebből lesz a leves betétje.
A húst a hagyományok szerint hideg vízbe tesszük fel főni. Hogy gazdag ízű, tiszta levest kapjunk, lassan forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük.
Ha elkészült a leves, 20 percig pihentetjük, majd szűrőruhán óvatosan leszűrjük.
Ha túl zsírosnak találjuk a levest, fehér papírszalvétával könnyedén eltávolíthatjuk a zsírt a tetejéről.
A ledarált melle húsát összekeverjük az egész tojással, sóval, borssal és tejszínnel, majd a levesből kiveszünk 2 decit, gyöngyözve forraljuk, és teáskanállal beleszaggatjuk a húsgaluskákat. Ha megfőttek, a levesbe tesszük őket.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés gyöngytyúkleves » Zellerkrém leves fincsi » Csabai csirkecomb » Petrezselymes krémleves
» Sutus leves csülökkel » Hagyományos padlizsánkrém » Görögdinnye leves » Csorba kétféleképpen
» Fokhagymás camembert-leves » Tejszínes málnakrémleves » Finom babgulyás » Pulykaaprólék leves
» Gombaleves májgaluskával » Vegetariánus lasagne » Citrom leves » Erdélyi salátaleves


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.