Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tzatziki saláta 2. recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
500 g natúr joghurt (lecsöpögtetve)
2 közepes uborka
3-4 gerezd fokhagyma
1 ek friss mentalevél vagy kapor (vagy mindkettő)
1 ek extra szűz olívaolaj
1/2 tk frissen facsart citromlé
frissen őrölt bors


Elkészítés:
Egy nagy szűrőt béleljünk ki tiszta pamut konyharuhával vagy konyhai papírtörlővel és ültessük egy nagy tál tetejére, hogy a szűrő nem érjen le az edény aljára. Kanalazzuk bele a joghurtot és néhány órára (akár egy éjszakára) tegyük lefedve a hűtőbe, hagyjuk kicsöpögni a savót. (A joghurtból így kb. a fele mennyiség lesz!)
Reszeljük le az uborkát , sózzuk le egy órára majd jó alaposan csavarjuk ki a levét.
A joghurtot az uborkával keverjük össze, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, mentát, kaprot, citromlevet (esetleg borecetet), olívaolajat, borsot és jól dolgozzuk össze

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: ibolya58


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojássaláta » Uborkasaláta télire » Csirkemájas saláta » Színes saláta
» Erdélyi salátaleves » Színes, téli saláta » Görög uborkasaláta » Zöldség saláta
» Márványsajtos salátaöntet » Jégsaláta Franciska módra » Rizs saláta » Uborkás rokfortsaláta
» Három sajtos vitaminsaláta » Juhtúrós gombasaláta » Répás saláta » Almás céklasaláta másként.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.