Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Uborkás raita Indiából recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
6-8 adaghoz

2 uborka

2 evőkanál ghí, vagy szezám olaj

½ teáskanál fekete mustármag

½ teáskanál római köménymag

2 babérlevél

csipetnyi cayen bors, vagy friss chili paprika összevágva

½ pohár sűrű joghurt

Eredeti cikk: http://valodisafrany.blog.hu/2010/09/03/egyszeru_indiai_salatak#ixzz1Ze25ntpi

Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, a magos részt eltávolítjuk, lereszeljük, besózzuk. 10-15 perc múlva kinyomjuk a levét, és egy papírtörlővel felitatjuk a nedvességet róla.
Egy kis serpenyőben felmelegítjük a ghít, beletesszük a mustármagot, római köményt, babérlevelet, amikor elkezdenek pattogni, lehúzzuk a tűzről és beletesszük az erős paprikát.
A joghurtot öntsük egy vászonzacskóba és csöpögtessük le, amíg elérünk egy sűrű krémszerű állagot. (kapható sűrű joghurt az arab élelmiszer üzletekben) Keverjük össze a joghurtkrémet az uborkával, és a lehűlt fűszerekkel.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborkasaláta rizstésztával » Tejfölös uborkasaláta » Uborkasaláta télire » Grúz diós uborkasaláta
» Uborkasaláta eperrel » Sajtos uborkasaláta » Sült hal uborkaszósszal » Savanyú uborkás raguleves
» Krémsajtos uborkasaláta » Uborkás vitaminbomba » Uborkasaláta » Uborkás-répás fejessaláta
» Tojásos uborkasaláta » Uborkás fasírtrolád » Uborkás szendvics » Diós-sonkás uborkasaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.