Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú uborkás raguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg sertéshús,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg savanyú uborka,
1 dl uborkalé,
1 dl tejföl,
1 ek. liszt,
2 ek. olaj,
1 ek. gorombára vágott petrezselyemzöld,
erőspaprika-krém, ízlés szerint,


Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra vágjuk, a sárgarépát és az uborkát vékony lapokra. A megtisztított húst kockára vágjuk. Mélyebb edényben felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, ízlés szerint beletesszük a paprika-krémet, 2 dl vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Ha kell, pótoljuk a vízet alatta.
Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a sárgarépát, az uborkát, és még annyi vízet, hogy bő egy liter legyen. Kis lángon tovább főzzük, amíg a hús és a zöldség megpuhul. A lisztet és az uborkalevet elkeverjük a tejfölben, majd ezzel behabarjuk a levest. Jól felforraljuk, rászórjuk a petrezselyemzöldet.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 400 kcal

A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadraguleves bográcsban » Uborkás marhahús tásztával » Vegyes savanyúság télre » Tavaszi raguleves
» Édes-savanyú hússaláta » Gomba savanyúság » Savanyúkáposztás saláta » Tojásos uborkasaláta
» Savanyú káposzta párolva » Savanyú aprólékleves » Vödrös savanyúságom » Savanyú káposztás borda
» Rakott savanyú káposzta » Édes-savanyú csirkemáj » Savanyú marhamáj » Diós-sonkás uborkasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.