Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sütőtök krémleves II. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg sütőtök
1 kávéskanál olaj
0,3 dl joghurt
szerecsendió
gyömbér
1 dl tyúkhúsleves (ha lehet, ne kockából főzve)
1 dkg tökmag
édesítőszer (ha nem elég édes a tök)
fehérbors


Elkészítés:
A sütőtököt megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az olajon, saját gőzében megpároljuk, közben sóval, borssal, gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük. Csak addig pároljuk, míg a tök villával könnyen szét nem nyomható. Ezután felengedjük a húslevessel, 10–12 percig főzzük, majd turmixgéppel pürésítjük. Végül hozzáadjuk a néhány kanál levessel elkevert joghurtot, ha kell, egy kevés édesítőszerrel ízesíthetjük, és ismét felforraljuk. Melegen tálaljuk. Remek levesbetét hozzá a sóval megszórt, serpenyőben frissen, házilag pirított tökmag.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtökös muffin 1 » Libamell sütőtökpürével » Édeskömény krémleves » Tejszínes eperkrémleves
» Köret sütőtökből » Fokhagyma-krémleves » Krémleves almából » Eperkrémleves mentával
» Csicsókakrémleves baconnal » Sütőtöklevesem » Hagymakrémleves » Sütőtök körtével, almával
» Amarant krémleves » Rostos sütőtök ital » Sütőtökös-almás kekszes » Paprikás krémleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.