Tutireceptek.hu fejléc

Újhagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 cs. újhagyma
1 vöröshagyma
2 burgonya
2,5 dl tej
5 dkg márványsajt
2 dl tejszín
olaj, fehérbors, só

Elkészítés:
Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt, a vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk.
Felöntjük egy liter vízzel, s felforraljuk. Beletesszük a felkockázott burgonyát, és fél óráig főzzük.
A márványsajtot szétmorzsoljuk, 1 dl tejszínből habot verünk. A maradék tejszínt a leveshez adjuk a tejjel együtt, botmixerrel krémesítjük, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. A levest a tejszínhabból szaggatott galuskával és a márványsajttal kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliás nyári almaleves » Chilis sütőtökkrémleves » Hideg tokaji borkrémleves » Savanyú káposzta leves
» Pikáns csibeszíveleves » Diós-hagymás céklasaláta » Hideg krumplileves » Bableves burgonyagombóccal
» Édes bundáskenyér » Mediterrán zöldségleves » Tavaszi csalánleves » Zöldspárga leves
» Aratógulyás » Villám gyümölcsleves » Magyaros csirkeaprólék leves » Sajtsaláta sárgadinnyében


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.