Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Újhagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 cs. újhagyma
1 vöröshagyma
2 burgonya
2,5 dl tej
5 dkg márványsajt
2 dl tejszín
olaj, fehérbors, só

Elkészítés:
Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt, a vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk.
Felöntjük egy liter vízzel, s felforraljuk. Beletesszük a felkockázott burgonyát, és fél óráig főzzük.
A márványsajtot szétmorzsoljuk, 1 dl tejszínből habot verünk. A maradék tejszínt a leveshez adjuk a tejjel együtt, botmixerrel krémesítjük, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. A levest a tejszínhabból szaggatott galuskával és a márványsajttal kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hájas tészta másképp » Római leves » Húsvéti burgonyaleves » Könnyű cukkíni krémleves
» Francia sajtleves » Kunsági káposztaleves » Ribizlileves » Almakrémleves sárgarépával
» Citromos aszaltgyümölcs-leves » Székely csalánleves » Leves gombaporból » Sült hal rizsliszttel
» Gulyásleves gombával. » Halkrémleves garnélával » Gyors gölődin-leves » Gazpacho


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.