Tutireceptek.hu fejléc

Éjféli leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg rizstészta
5 dkg szárított gomba (pl. shiitake)
50 dkg sárgarépa
1 konzerv bébikukorica
2 l zöldségleves, kockából
25 dkg mélyhűtött borsó
1 csomag petrezselyem
60 dkg darált sertéshús
2 evőkanál curry
5 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:
Előkészítés: A rizstésztát 10 percre forró vízbe tesszük. A gombát előírás szerint beáztatjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A répát meghámozzuk, felszeleteljük. A kukoricát lecsepegtetjük.

Elkészítés: A levest felforraljuk, beletesszük a gombát, a répát, a borsót, és 15 percig főzzük. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, és összedolgozzuk a darált hússal. Kis gombócokat formázunk belőle, és az utolsó 5 percre a levesbe tesszük a rizstésztával és kukoricával együtt. A levest a curryvel és szójaszósszal ízesítjük, és éjfél után felmelegítve tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes almaleves » Angol hagymaleves » Táska, vagy batyú, leves » Olcsó rizsleves
» Csicsókaleves kolbásszal » Zöldséges karfiolleves » Gesztenyekrémleves » Alföldi leves
» Burgonyás sütőtökleves » Örökzöld palócleves » Brokkolikrém levesem » Erdélyi csirke raguleves
» Tavaszi borsóleves » Kínai gombás csirkeleves » Alföldi betyárleves » Karfiol leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.