Tutireceptek.hu fejléc

Éjféli leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg rizstészta
5 dkg szárított gomba (pl. shiitake)
50 dkg sárgarépa
1 konzerv bébikukorica
2 l zöldségleves, kockából
25 dkg mélyhűtött borsó
1 csomag petrezselyem
60 dkg darált sertéshús
2 evőkanál curry
5 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:
Előkészítés: A rizstésztát 10 percre forró vízbe tesszük. A gombát előírás szerint beáztatjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A répát meghámozzuk, felszeleteljük. A kukoricát lecsepegtetjük.

Elkészítés: A levest felforraljuk, beletesszük a gombát, a répát, a borsót, és 15 percig főzzük. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, és összedolgozzuk a darált hússal. Kis gombócokat formázunk belőle, és az utolsó 5 percre a levesbe tesszük a rizstésztával és kukoricával együtt. A levest a curryvel és szójaszósszal ízesítjük, és éjfél után felmelegítve tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás cukkinileves » Burgonyaleves bográcsban » Barackleves » Palócleveske
» Savanyúkáposzta leves » Laktató téli leves » Sárgadinnyeleves » Currys szárnyasleves
» Rebarbarakrémleves » Őszibarack krém leves » Tejszínes batátaleves » Galyasági apróhusos leves.
» Kagylókrémleves » Vasutas leves » Tojásleves laktatóbban » Starnbergi sajtleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.