Tutireceptek.hu fejléc

Salátaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 szép fej saláta
10-15 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
3 tojás
2 dl tejföl
só,cukor,ecet ízlés szerint
kevés olaj,vagy zsír

Elkészítés:
Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk,majd a tepertôjét kiszedjük és félretesszük.A szalonnazsírba beletesszûk az apróra vágott fokhagymát,felengedjük forró vízzel.Megsózzuk,majd annyi cukorral és ecettel fûszerezzük,hogy kellemesen édes-savanykás legyen.Felforraljuk,beletesszük a salátát és puhára fôzzük.A lisztbôl hideg vízzel habarást készítünk és besûrítjük a levest.A tejfölet elkeverjük egy tojássárgával,és a tûzrôl levéve a levesbe keverjük.A megmaradt tojásfehérjét és 2 tojást felverjük,sóval ízesítjük,majd kevés zsíradékon omlettet sütünk belôle.Kockára vágjuk és a szalonnapörcökkel együtt a levesbe szórjuk.


A receptet beküldte: birogaby


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyű salátaleves » Erdélyi salátaleves » Alföldi májgaluska leves » Ananászkrémleves
» Zöldségleves marhahússal » Palócleves Gundel módra » Kötött tészta leves » Gyűszűfánk
» Patiszon leves » Pacal » Zöldséges burgonya leves » Erdélyi csirke raguleves
» Tárkonyos leves » Bakonyi betyár leves » Savanyú pulykaraguleves » Amarettis tökleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.