Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Update zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
17,5 dkg Norbi 1 liszt
7,5 dkg tk liszt
15 dkg fruktóz
10 dkg light margarin (aldis volt itthon, 25%-os margarin)
2 dkg élesztő
1 kiskanál sütőpor
1 csipet só
1 tojás
tejföl

máz:
10 dkg Norbi csoki (tej)
kicsi víz
2 evőkanál kakópor
kicsi fruktóz (úgy kb 1 kávéskanálnyi)

Elkészítés:
Összegyúrtam, kicsit sok lett a tejföl (elég bele kb 1 dl), emiatt még kénytelen voltam lisztet rakni hozzá....Az élesztőt nem futtattam, csak belemorzsoltam.

pihentetni fél órát

3 részre osztani, majd úgy nyújtani

20 dkg darált diót+ 12 dkg fruktózt összekevertem, rá egy lapra, persze alá Norbis barack lekvár (persze megteszi más diabetikus barack leki is)

pihentetni fél órát, majd sütni.

máz: amikor olvad fel, úgyis látod, mennyi víz kell hozzá, hogy úgy krémes, folyós legyen.

170 fokon 25 perc alatt kész lett.

Tanácsok:
talán annyit még lehetne rajta változtatni, hogy 12 dkg fruktóz helyett elég 8-10 dkg a töltelékbe, mert nekem icipicit édes, de akkor is király. (a fruktózról tudni kell, a nádcukornál 40%-kal édesebb.......)

Naplómban látsz róla képet, meg még diétás kaja fotókat, kár, hogy ide nem tudtam felrakni.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: jimm


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Update 1 Joghurtos nasi » Update 1 Gyümölcskenyér » Mákos kifli (update 2) » Update 1 Citromtekercs
» Zserbó kókusszal » Párolt káposzta Update1 » Update 1-es pizza » Zserbó tallér
» Túrós szelet (Update 1) » Párolt alma (Update1) » Keksztekercs (Update 1) » Zserbógolyó bonbon
» Túrófánk (Update1) » 3 bit szelet Update 2 » Palacsinta (Update 1) » Fahéjas zserbó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.