Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenye kocka (Update) recept

Kategória:


Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás
4 evőkanál víz
7 csapott evőkanál porédesítő
1 dl olívaolaj
6 evőkanál zabpehely liszt
2 evőkanál zsírszegény kakaópor
fél csomag sütőpor

A krémhez:
3 dl zsírszegény tej
1 cs. vanília puding
2+2 kanál porédesítő
2 cs cukormentes gesztenyemassza (A Tescós édesítővel van)
20 dkg light margarin (Én most Lincot használtam, mert az volt itthon, de másfajta is megfelel)
rumaroma ( Na ezt nem kell sajnálni belőle, mert jó pikáns lesz tőle)

A tetejére:
2-3 dl cukormentes tejszín
1 kanál folyékony édesítő
1 habfixáló
pici kakaópor

Elkészítés:
5 tojás sárgáját 7 kanál porédesítővel és 4 evőkanál vízzel kikeverünk,
majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál zabpehely lisztet, fél csomag sütőport, 2 csapott evőkanál kakaót, és a 5 tojás felvert habját.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Krém: 2 cs cukormentes (édesítős) gesztenyemassza, 20 dkg light margarin, porédesítő kb 2-3 kanálnyi, rumaroma. Ezeket jó alaposan kikeverjük.
1 cs vanilia pudingot, 3 dl tejben 2 kanál porédesítővel megfőzünk. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.
A kész krémet a kihűlt tésztára kenjük!
Tetejére: Felverünk 3 dl cukormentes tejszínt egy kis folyékony édesítővel és megszitáljuk kakaóporral.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaóskocka » Gesztenye gerinc » Vanília Dream Update1 » Meggyes-diós piskótakocka
» Gesztenyés, diós zserbó » Gesztenyés hókifli » Zsemlekockás őrület » Lángos muffin (Update 1)
» Kávés kocka » Sonkás kocka » Muffin (update 1) » Finom gesztenyés sutemény
» Norbi raffaello update 1 » Eperbólé jégkockával » Hókocka » Krémes hókocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.