Tutireceptek.hu fejléc

Lasagne 3. recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Világos mártás:

2 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
olaj,
1 zacskó krémlevespor,
1 kis gombakonzerv,
3 dl tejszín,
só,
bors.

Paradicsommártás:

Fél kiló darálthús,
olaj,
1/2 tk oregano,
1/2 tk kakukkfű,
fél kiló sűrített paradicsom,
4 ek ketchup,
só,
bors.

Egyebek:
fél kiló lasagnetészta,
40 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:
A tésztát megfőzöm, a sajtot lereszelem.
Világos mártás: Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát olajon megpirítom, hozzáadom a gombát, sózom, borsozom, majd a végén beleöntöm a tejszínt és a levesport.
Paradicsommártás: A darált húst megpirítom és hozzáadom a sűrített paradicsomot. Fűszerezem és kiforralom.
Egy jó nagy tűzálló tálat (vagy 2 kisebbet) megtöltöm a világos mártás 2/3 részével, belehelyezem a tésztát, a világos mártás maradékát, a paradicsommártást, majd megszórom a sajttal. Sütőben 200 fokon a középső rácson mintegy fél óráig sütöm


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csupazöldség "lasagne" » Pastitsio (görög lasagne) » Lasagne tuning » Lasagne- kicsit zöldebben
» Lasagne Bolognese » Spenótos-lazacos lasagne » Magyaros lasagne » Lasagne verde
» Bolognai Lasagne » Gombás, csirkés lasagne » Lasagne á la Judit » Bolognai lasagne spenóttal
» Tofus lasagne » Lasagne másképp » Csirkés-gombás lasagne » Lasagne másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.