Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vendégváró rakott tojás recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
6 tojás
2 zöldhagyma
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg konzervkukorica
5 dkg reszelt sajt

őrölt fekete bors
pirospaprika

Elkészítés:
A szalonnát felkockázom, megpirítom, majd kiveszem a zsírból és félreteszem.
Előveszek 3 edényt, mindegyikbe leütök 2-2 tojást, majd ízlés szerint sózom, borsozom. Az első edényben a tojáshoz keverem a felaprózott zöldhagymát, a másodikban a kukoricát, a harmadikban pedig egy kevés pirospaprikát és a megpirított szalonnakockákat.
A serpenyőben maradt zsírt felmelegítem és kisütöm az első edényben lévő tojást. Ha az egyik oldala megsült, akkor átfordítom és megsütöm a másik oldalát is. Ugyanígy megsütöm a másik két edényben lévő tojásokat.
A megsült tojáslepényeket egymásra helyezem, közéjük reszelt sajtot szórok, hogy még meleged összetapassza őket. Az emeletes lepényekből pogácsaszaggatóval, vagy pohárral kerek formákat vágok ki és már tálalható is!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti-tojás torta » Tojáspuncs » Juhtúrós rakott csirke » Sonkás tojáslepény
» Vegetáriánus rakott » Karfiol rakottas » Rakott nokedli » Pulykarakottas
» Gombás, rakott tök » Tarhonyás rakott zöldbab » Tojás likőr » Tojáspöri
» Tojáslikőr 2 » Müncheni tojás » Vendégváró sajttekercs » Tojás csirkék


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.