Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vendégváró rakott tojás recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
6 tojás
2 zöldhagyma
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg konzervkukorica
5 dkg reszelt sajt

őrölt fekete bors
pirospaprika

Elkészítés:
A szalonnát felkockázom, megpirítom, majd kiveszem a zsírból és félreteszem.
Előveszek 3 edényt, mindegyikbe leütök 2-2 tojást, majd ízlés szerint sózom, borsozom. Az első edényben a tojáshoz keverem a felaprózott zöldhagymát, a másodikban a kukoricát, a harmadikban pedig egy kevés pirospaprikát és a megpirított szalonnakockákat.
A serpenyőben maradt zsírt felmelegítem és kisütöm az első edényben lévő tojást. Ha az egyik oldala megsült, akkor átfordítom és megsütöm a másik oldalát is. Ugyanígy megsütöm a másik két edényben lévő tojásokat.
A megsült tojáslepényeket egymásra helyezem, közéjük reszelt sajtot szórok, hogy még meleged összetapassza őket. Az emeletes lepényekből pogácsaszaggatóval, vagy pohárral kerek formákat vágok ki és már tálalható is!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Falusi rakott káposzta » Snidlinges tojáskrém » Virslis rakott kelbimbó » Majonéz - tojás nélkül
» Kolbászkrémes rakott hús » Mediterrán rakott hal » Tojáskrokettek » Meditteran tojasranotta
» Tojással töltött borda » Rakott zöldségtál » Andi tojás pástétomja » Vendégváró szendvics
» Zöldséges rakott tészta » Rakott zsemle » Tojásos karfiol » Húsvéti rakott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.