Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás tojáslepény recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
6 szál zöldhagyma
20 dkg főtt füstölt sonka
5 ek olaj
1 ek petrezselyemzöld
só, bors
4 db tojás
2 ek tejföl
vaj és zsemlemorzsa a sütőformához

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk és kis kockákra vagdossuk. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk.

Serpenyőben felforrósítunk 2 ek olajat, megpirítjuk benne a kockázott burgonyát. Kiszedjük, és a maradék olajban megfuttatjuk a sonkát, rászórjuk a hagymát és a petrezselyem zöldet. Összeforgatjuk az egészet és a sütőformába öntjük.

A tojásokat felverjük sóval, borssal és a tejföllel, ráöntjük a burgonyára.

200 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos sonkás tekercs » Gombás-sonkás sörkorcsolya » Sonkás lepény » Pikáns sonkasaláta
» Sonkás kocka 2 » Sajtos - sonkás salátatál » Brokkolis-sonkás penne » Sajtos-sonkás burgonya
» Sonkás pórés csirkemell » Sonkás rakott tészta » Sonkás sajttekercs hidegen » Sonkás zsemlegomboc
» Sonkás-gombás karaj » Sonkásgombóc » Csőben sült sonkás penne » Sonkás kelbimbó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.