Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás tojáslepény recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
6 szál zöldhagyma
20 dkg főtt füstölt sonka
5 ek olaj
1 ek petrezselyemzöld
só, bors
4 db tojás
2 ek tejföl
vaj és zsemlemorzsa a sütőformához

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk és kis kockákra vagdossuk. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A sonkát apró kockákra vágjuk.

Serpenyőben felforrósítunk 2 ek olajat, megpirítjuk benne a kockázott burgonyát. Kiszedjük, és a maradék olajban megfuttatjuk a sonkát, rászórjuk a hagymát és a petrezselyem zöldet. Összeforgatjuk az egészet és a sütőformába öntjük.

A tojásokat felverjük sóval, borssal és a tejföllel, ráöntjük a burgonyára.

200 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás szendvicskrém » Csirkés-sonkás rizs » Sonkás töltött krumpli » Sonkás muffin
» Sonkás nyári saláta » Sonkás-sajtos muffin » Sonkás karalábés tészta » Tejszínes-sonkás spagetti
» Sonkás tekercs(Kata-féle) » Sajtos, sonkás tortilla » Sonkás-spenótos fusilli » Sonkás karfiolleves
» Sonkás gnocchi » Sonkás rakott tészta » Sonkás hústekercs » Sonkás-gombás rizibizi


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.