Tutireceptek.hu fejléc

Tejszines karamell recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dl tejszin
10 dkg cukor
1 dl szirup (itt lehet keszen kapni, nemtom otthon lehet e?)
10 dkg margarin
vaniliascukor

Elkészítés:
Ezt mind osszefozom egy kis fazekban, kb 20-25 percig, folytonos kevergetes mellett.

Onnan tudni, h keszen van, h veszek ki egy kiskanallal, es egy pohar hideg vizbe leeresztve kb 10 mp utan megdermed. ha meg nem dermed meg hanem felbomlik, akkor meg kell fozni.

Ha keszen van, kiontom egy kello vastagsagu talba, tepsibe, stb, attol fugg milyen vastagra akarom. Sutopapir vagy folpack kell ala. Kb egy ora mulva kelloen megdermedt, de meg nem kemeny. ekkor felvaghato olloval konnyeden kis "bonbonokka".

En most kis kockakra vagtam, bele amcsi mogyoro, golyot gyurni belole, be a hutobe. Masnap belemartottam tejcsokiba. Hat valami isteni!!!

Nagyon kremes, puha karamell lesz belole, nem a fogbaragados, elraghatatlan. Nem eg le a fazekba sem.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: zsanimami


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirke és tojás » Karamellás-diós golyó » Tejszínes sajt falatkák » Tejszínes Endívia
» Rakott tejszínes tészta » Gombás tejszínes csirke » Epres-Tejszínes Túrótorta » Tejkaramella (vegan)
» Tejszínes pulyka fasírt » Tejszínes sajtos hús » Csíkos karamellkrém » Narancsos-tejszínes torta
» Tejszínes hús Kati módra » Karamell szelet » Tejkaramella » Tejszínes csirke csoda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.