Tutireceptek.hu fejléc

Citromos torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Az alaphoz:
150 g vaj
200 g darált keksz

A krémhez:
3 db nagy tojás
2 citrom leve
2 tubus sűrített tej

Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszet, majd belenyomkodjuk egy kapcsos tortaforma oldalába és aljába.
A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A sárgákat és a citrom levét alaposan összekeverjük a sűrített tejjel és óvatosan a tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ízlés szerint cukorral lehet édesíteni- rásimítjuk a torta tetejére, visszatesszük a sütőbe, és néhány percig még sütjük, amíg világos aranybarna nem lesz.
A kész tortát ízlés szerint díszíthetjük olvasztott csokoládéval, kandírozott citrom szeletekkel, tortadarával, stb.
Ha kihült, lekattintjuk a karimát és szeletelhető.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás almatorta » KINDER TORTA » Jamaicai habtorta » Részeges diótorta
» Mentolos csokoládétorta » Borított sárgabaracktorta » Háromszínű csokitorta » Málnás tejberizstorta
» Citromos müzliital » Rétegezett alma torta » Diós- citromos szelet » Szirupos almatorta
» Német citromos süti: » Fehérboros krémtorta » Tejszínhabos szedertorta » Rakott torta befőttel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.