Tutireceptek.hu fejléc

Rácsos diós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
-14 dkg vaj
- 21 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 1 tojás
- lekvár

Töltelék:
- 16 dkg darált dió
-21 dkg cukor
- 3 tojás
- citromhéj

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és kétrészre osztjuk, 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, az egyik részt a tepsibe helyezzük.
A tojást habosra felverjük a cukorral, hozzákeverjük a diót, a tésztát ribizke vagy barack ízzel megkenjük, ráterítjük a tölteléket és a megmaradt tésztából rácsokat készítünk a tetejére. Közepes tűznél szép pirosra sűtjük.


A receptet beküldte: ppiiccii


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bográcsos - Pásztorleves » Csokirácsos túrós süti » Bográcsos lecsó » Rácsos sütemény
» Rácsos-mákos szelet » Almás- túrós rácsos » Meggyes-diós rácsos » Rácsos gomba
» Rácsos almás pite » Finom bográcsos káposzta » Citromos rácsos » Mákos rácsos pite
» Habos rácsos » Almás-túrós rácsos szelet » Rácsos almás Ági módra » Rácsos linzer


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.