Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rácsos diós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
-14 dkg vaj
- 21 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 1 tojás
- lekvár

Töltelék:
- 16 dkg darált dió
-21 dkg cukor
- 3 tojás
- citromhéj

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és kétrészre osztjuk, 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, az egyik részt a tepsibe helyezzük.
A tojást habosra felverjük a cukorral, hozzákeverjük a diót, a tésztát ribizke vagy barack ízzel megkenjük, ráterítjük a tölteléket és a megmaradt tésztából rácsokat készítünk a tetejére. Közepes tűznél szép pirosra sűtjük.


A receptet beküldte: ppiiccii


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rácsos süti » Rácsos almás Ági módra » Galyasági bográcsos » Bográcsos - Pásztorleves
» Meggyes rácsos » Szilvakrémes rácsos » Meggyes-diós rácsos » Almás rácsos
» Habos rácsos » Pudingos rácsos süti » Mézes-naracsos csirkemell » Rácsos-mákos szelet
» Rácsos linzer » Rácsos linzerke » Rácsos sütemény » Bográcsos lecsó


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.