Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Túró Rudi torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótalaphoz:
6 dkg finomliszt,
½ kávéskanál sütőpor,
1 dkg cukrozatlan kakaópor,
2 tojás,
6 dkg cukor.

A krémhez:
15 dkg porcukor,
2 evőkanál forró víz,
1 vaníliarúd kikapargatott belseje,
1/2 citrom leve,
2 és fél dl hideg tejszín,
50 dkg túró,
1 dl tejföl,
1 csapott evőkanál zselatin + 1 dl víz.

A tetejére: 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor.

A tortaforma előkészítéséhez kevés puha vaj és finomliszt.

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 C-ra. Kivajazunk, kilisztezünk egy 24 centi átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt illesztünk.

A piskótalaphoz a lisztet összekeverjük a sütőporral, és teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. Ezután a tojásokat és a cukrot robotgéppel alaposan fölhabosítjuk 4-5 perc alatt, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztkeveréket.
A tésztát átkanalazzuk az előkészített tortaformába, elsimítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk egy tűvel és nem tapad rá ragacsos massza, készen van. Ekkor rácsra tesszük a formát, és megvárjuk, hogy a piskótalap kihűljön.

Eközben elkészítjük a krémet. A zselatint elkeverjük az 1 dl hideg vízben, majd mérsékelt lángra téve addig melegítjük, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik. (Vigyázat! Nem szabad felforralni!). Amikor kész, lehúzzuk a tűzről és félre tesszük hűlni. Ezután a porcukrot simára keverjük a forró vízzel, hogy ne ropogjon később a fogunk alatt, aztán hozzáadjuk a tejfölös túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromlevet és a kihűlt zselatint. Az egészet robotgéppel jól összedolgozzuk. Ezután elmossuk és tisztára töröljük a habverőket, a hideg tejszínből habot verünk velük, végül a tejszínhabot fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk a túrós keverékhez.

Összeállítjuk az édességet. A piskótalapot kivesszük a tortaformából, a formát elmossuk és szárazra töröljük, aztán visszatesszük bele a már kihűlt piskótalapot. Rákanalazzuk az összeállított krémet, elsimítjuk, és a torta tetejét teaszűrőn át vastagon megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.

A tortát 1 napig hűtőben tartjuk, aztán tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk a formában, majd kiszedjük belőle és átemeljük egy nagy tálra.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kevert linzertorta » Torta csirkemlleből » Lúdlábtorta (Kata-féle) » Banános túrótorta
» Csokikrémes torta » Őszibarackos joghurttorta » Pavlova-torta » Trüffeltorta
» Répatorta-1 » Egyszerű csokoládétorta » "Nahát"-torta » Sütés nélküli túrótorta
» Gyorsan kész almatorta » Narancs-torta » Eredeti kinder torta » Túró-torta villámgyorsan!


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.