Tutireceptek.hu fejléc

Vegán epertorta recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
krémhez:

2 cs. eper pudingpor
4 dl szójatej
5 ek. nádcukor
25 dkg margarin
15 szem közepes eper

piskótához:

17 dkg fehér liszt
8 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 cs. foszfát mentes sütőpor
1 mk. szódabikarbóna
8 ek. olaj
2,5 dl növényi tej
10 dkg nádcukor
1 citrom leve

Elkészítés:
Elkészítjük a krémet.

A tejből, pudingporból, és a cukorból pudingot főzünk. Ha megfőtt tegyük félre, hagyjuk kihűlni.
Addig elkészítjük a piskótát.

Egy tálba tesszük a liszteket, a sütőport, a cukrot, a szódabikarbónát, és összekeverjük. Mérőedényben kimérjük a tejet, hozzá öntjük a kifacsart citrom levét, és az olajat. A száraz és a folyékony hozzávalókat alaposan összekeverjük.

Sűrű masszát kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe (22×30 cm) öntünk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütünk.

Kivesszük a tepsiből, megvárjuk amíg kihűl.

Közben a robotgéppel összedolgoztatjuk a kihűlt pudingot a vajjal. Az eper szemeket egyesével adagoljuk hozzá. Alaposan kevertessük ki a krémet.

A kihűlt piskótát először magasságában vágjuk félbe, majd hosszában is. Így négy lapot kapunk.

A lapokat megkenjük krémmel, egymásra helyezzük, a torta tetejét és oldalait is bevonjuk a krémmel.


A receptet beküldte: Szafy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejkaramella (vegan) » Titkos epertorta » Mokkakrémes epertorta » Kínai sült tészta (vegan)
» Házi müzliszelet (vegan) » Spanyol sült rizs (vegan) » Mexikói bulgur (vegan) » Vegan tejföl
» Pizza (vegan) » Édesburgonya fánk (vegan) » Raffaello golyó (vegan) » Mogyorókrém (vegan)
» Meggyes csokitorta (vegan) » Vöröslencse fasírt (vegan) » Fánk (vegan) » Tzatziki (vegan)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.