Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymás-sajtos kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
* A tésztához:
* 25 dkg liszt
* 2 kávéskanál só
* 2 kávéskanál cukor
* 4 dkg puha vaj
* 1,2 dl tej
* fél csomag száraz élesztő
* A töltelékhez:
* 6 dkg olvasztott vaj
* 2 maréknyi apróra vágott medvehagyma
* 2 maréknyi reszelt sajt
* 1 kávéskanál só

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a sajtot és a medvehagymát egy tálban összekeverjük.

A tésztát vékonyra nyújtjuk egy lisztezett deszkán – téglalap alakúra. Meglocsoljuk a 6 dkg olvasztott vajjal, és egyenletesen megszórjuk a töltelékkel. Feltekerjük, végeit befordítjuk. A tekercset az egyik végétől 3 cm-re hosszában kettévágjuk, a két szálat összefonjuk. Még egy fél órát kelesztjük. Sütés előtt egy kis vajjal megkenjük a tetejét.

200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács tuti recept » Mézeskalácsos tojáslikőr » Egyszerű kalács » Fonott kalács
» Szegények kalácsa » Kakaós tekercs (kalács) » Kürtős kalács parázson » Almás körtés kalácspuding
» Német kalács » Mazsolás kalács 2 » Kalács (alaprecept) » Gyors kalács
» Narancsos update kalács » Húsvéti foszlós kalács » Molnárkalács » Formatartó mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.