Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vöröslencse fasírt (vegan) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
200 g vöröslencse
40 g zabpehely
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
3 ek. paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
1 tk. pirospaprika
2 tk. őrölt koriander
5 ek. zsemlemorzsa
só, bors

Elkészítés:
Egy éjszakára áztassuk be a vöröslencsét, majd főzzük meg, szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
Egy tálban botmixerrel alaposan dolgozzuk össze a zabpelyhet az apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, olívaolajjal, paradicsompürével, felaprított petrezselyemmel és fűszerekkel, majd adjuk hozzá a lencsét, és keverjük tovább a masszát. Végül tegyük bele a zsemlemorzsát, és fél órára mehet a hűtőbe.
Ezután formázzunk kis golyókat, korongokat, és olajban süssük meg.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges "fasírt" » Tökfasírt » Tojásos fasírt » Fasírt borjúból
» Csirkehúsos gombás fasírt » Rántott karfiolfasírt » Sajtos fasírt » Burgonyafasírt
» Sárgarépás fasírt » Töltött fasírttekercs » Zöldségfasírt » Omlós fasírt
» Csicsóka fasírt » Céklás fasírt » Rakott fasírt » Tzatziki (vegan)



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.