Tutireceptek.hu fejléc

Vöröslencse fasírt (vegan) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
200 g vöröslencse
40 g zabpehely
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
3 ek. paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
1 tk. pirospaprika
2 tk. őrölt koriander
5 ek. zsemlemorzsa
só, bors

Elkészítés:
Egy éjszakára áztassuk be a vöröslencsét, majd főzzük meg, szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
Egy tálban botmixerrel alaposan dolgozzuk össze a zabpelyhet az apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, olívaolajjal, paradicsompürével, felaprított petrezselyemmel és fűszerekkel, majd adjuk hozzá a lencsét, és keverjük tovább a masszát. Végül tegyük bele a zsemlemorzsát, és fél órára mehet a hűtőbe.
Ezután formázzunk kis golyókat, korongokat, és olajban süssük meg.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ízletes fasírt » Fasírt borjúból » Egyszerű zöldségfasírt » Vöröslencse krémleves
» Szojafasirt 1 » Krumplis fasírt » Fasírt különlegesen » Lencsefasírt
» Rakott fasírt » Fasírttekercs » Túrós csirkefasírt » Brokkolikrémleves (vegan)
» Fafel (fasírt) » Tojással töltött fasírt » Palacsinta (vegan) » Spenót fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.