Tutireceptek.hu fejléc

Rántott karfiolfasírt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 fej hagyma
zsír
tej
1 szikkadt zsemle
1 dl tejföl
1 tojás

bors

liszt
tojás
zsemlemorzsa

olaj

Elkészítés:
Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben puhára főzzük. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 1 dl tejföllel, és 1 tojással. A karfiolt összetörjük, hozzákeverjük a masszához. Sóval, törött borssal ízesítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Köretként, de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott burgonya gombóc » Rántott kelkáposzta » Almás rántott sajt » Hamis rántotta
» Rántott tojás - 1. » Habkönnyű rántotta » Betyáros rántott szelet » Töltött-rántott kifli
» Rántott ananász » Rántott csuka » TOFU rántotta » Sütőben sült rántott hús
» Rántott újhagyma » Tojás rántotta » Rántott alma » Rántott töltött kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.