| Rántott karfiolfasírt receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 fej karfiol 1 fej hagyma zsír tej 1 szikkadt zsemle 1 dl tejföl 1 tojás só bors liszt tojás zsemlemorzsa olaj Elkészítés: Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben puhára főzzük. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 1 dl tejföllel, és 1 tojással. A karfiolt összetörjük, hozzákeverjük a masszához. Sóval, törött borssal ízesítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Köretként, de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |