Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rántott karfiolfasírt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 fej hagyma
zsír
tej
1 szikkadt zsemle
1 dl tejföl
1 tojás

bors

liszt
tojás
zsemlemorzsa

olaj

Elkészítés:
Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben puhára főzzük. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 1 dl tejföllel, és 1 tojással. A karfiolt összetörjük, hozzákeverjük a masszához. Sóval, törött borssal ízesítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Köretként, de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mikrós rántotta » Sajtos rántott nyúlcomb » Szőlőhegyi rántott tojás » Rántott túró
» Karfiolfasírt » Tökmagos rántotta » Rántott tükörtojás » Almás rántott palacsinta
» Cukkínis tojásrántotta » Rántott ananász » Rántott tejbegríz 2 » Tojás rántotta
» Hagymás rántott csirkecomb » Rántott zeller » Káposztás rántotta.. » Juli rántott husija


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.