Tutireceptek.hu fejléc

Rántott karfiolfasírt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 fej hagyma
zsír
tej
1 szikkadt zsemle
1 dl tejföl
1 tojás

bors

liszt
tojás
zsemlemorzsa

olaj

Elkészítés:
Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben puhára főzzük. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 1 dl tejföllel, és 1 tojással. A karfiolt összetörjük, hozzákeverjük a masszához. Sóval, törött borssal ízesítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Köretként, de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemelles rántotta » Rántott paprikás kelbimbó » Nagyon finom Karfiolfasírt » Rántott diós csirkemell
» Sonkás rántott palacsinta » Rántott szelet ananásszal » Cukkínis tojásrántotta » Sajtos rántott patisszon
» Görög rántotta » Rántott cukkini paleósan » Rántott pacal » Almás rántott palacsinta
» Tojásos rántott leves » Rántott tök.. » Töltött rántott virsli » Rántott cékla sajtszósszal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.