Tutireceptek.hu fejléc

Zabos epres palacsinta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
3 dl tej
2 db tojás
20 dkg zabliszt
1 dl szódavíz
4-5 csepp édesítőszer
1,5 dl natúr joghurt
20 dkg eper

Elkészítés:
A zablisztből a tojásból a tejből és a szódából palacsintatésztát készítünk. Ehhez adunk már a keverésnél 1-2 csepp édesítőszert.
Ha mindent összekevertünk, akkor 20 percre állni hagyjuk a tésztát, hogy a zabliszt megszívja magát.
Ameddig várunk a tésztára a joghurtot is kikeverjük 1-2 csepp édesítőszerrel, majd az epreket megtisztítjuk és feldaraboljuk.
A palacsinta tésztát pihentetés után kisütjük.
Az előmelegített palacsintasütőt kikenjük olajjal és szépen lassú lángon kisütjük a palacsintákat. (Kicsit lassabban sül mint a sima, hagyjunk neki időt). Ha elkészültek, megkenjük a belsejét a joghurttal, néhány eperkarikát szórunk bele, majd háromszögbe hajtjuk. A tetejére még egy kis joghurtot és epret teszünk díszítésnek.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres daiquiri » Túrós palacsintapite » Túrós palacsinta » Epres túrófagylalt
» Kapros töltött palacsinta » Húsos káposztás palacsinta » Epres-túrós kocka » Epres spiráltorta
» Hortobágyi palacsinta » Márványos epres kenyér » Almás palacsinta. » Epres palacsinta
» Jeges eprestea » Kelt almás palacsinta » Tiramisu palacsinta » Gyergyói almás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.