Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói almás palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg. liszt,
4 dl. tej,
2 és fél dkg. élesztő,
só,
2 db. tojás,
5 dkg. vaj,
1 evőkanál porcukor,
4 - 5 db. alma.
A kisütéshez: zsiradék

Elkészítés:
Hagyományos módon palacsinta tésztát készítünk, amihez hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre, csíkokra vágott almát.Összekeverés után vízbe mártott kanállal kiszaggatjuk és forró zsiradékban kiasütjük.
Fordításkor kissé meglapogatjuk a kanál hátával, hogy pogácsaszerű alakzatot kapjunk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi palacsinta » Kapros palacsinta » Almás lepény 2. » Almás, joghurtos muffin
» Almás-kakaós süti » Almás virslisaláta » Kedvenc Palacsinta tésztám » Diós almáspite
» Almás, sajtos csirkemell » Túrós palacsinta pörccel » Almás vagdalthús. » Gyergyói bögrés csemege
» Palacsintás rétes » Vaníliás palacsinta » Gombóc almásan » Őszi almás-gombás rizottó


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.