Tutireceptek.hu fejléc

Gyergyói almás palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg. liszt,
4 dl. tej,
2 és fél dkg. élesztő,
só,
2 db. tojás,
5 dkg. vaj,
1 evőkanál porcukor,
4 - 5 db. alma.
A kisütéshez: zsiradék

Elkészítés:
Hagyományos módon palacsinta tésztát készítünk, amihez hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre, csíkokra vágott almát.Összekeverés után vízbe mártott kanállal kiszaggatjuk és forró zsiradékban kiasütjük.
Fordításkor kissé meglapogatjuk a kanál hátával, hogy pogácsaszerű alakzatot kapjunk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyergyói szilváslepény » Kekszes-almás sütemény » Almás csoda » Edit csodapalacsintája
» Almás-szilvás csirke » Kelt palacsinta » Almás, fűszeres kalács » Almás csirkemellfilé
» Almás-mézes lepény » Almás-céklás saláta » Reform almás lepény » Argentin palacsinta II.
» Krumplis palacsinta, 2p/db » Almás piskóta » Almás pite mogyoróval » Franciska almás lepénye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.