Tutireceptek.hu fejléc

Zalai krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

6 db tojásfehérje
15 dkg darált dió
20 dkg porcukor
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt

Krémhez:

6 db tojássárgája
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
1 cs kocka háztartási keksz

Tetejére:

1 tábla ét csokoládé
1/2 tábla fehér csokoládé

Elkészítés:
Tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük és sütőpapírral bélelt, kb 26*38 cm-es tepsibe öntjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Krémhez:

5 dl tejet felteszünk forrni. A maradék 2 dl tejbe elkeverjük a tojássárgáját és a pudingport. Amikor forr a tej levesszük a tűzről belekeverjük a pudingos tejet visszatesszük és sűrűsödésig főzzük.

A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudingos krémmel jól összedolgozzuk.A kihűlt piskótára kenjük a krém felét ezt kirakjuk háztartási keksszel, majd rásimítjuk a krém másik felét.

Felolvasztjuk a kétféle csokoládét. Az étcsokival bevonjuk a sütit, erre ráfolyatjuk a fehér csokit és villával elhúzkodjuk.
Amikor megkötött rajta a máz, akkor szeletelhető.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-krémes » Sajtkrémes vadkacsamell » Krémes krémje U1 » Kievi-krémes
» Májkrémes pirítós » Krémes másképp » Túrókrémes » Banánkrémes csók
» Epres-krémes palacsinta » Pórékrémes makaróni » Hartyáni krémes » Jutka almás krémese
» Sajtkrémes-gombás levél » Hideg krémesem » Krémes szőlő saláta » Gesztenyés krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.