| Tonhalkrémes zabpalacsinta receptZöldséges ételek Hozzávalók: a palacsintához: 3 tojás 4 dl tej 2 evőkanál olívaolaj (+a sütéshez) 0,5 dl szódavíz 12 dkg zabpehely só a töltelékhez: 4 tojás 15 dkg olajos tonhal konzerv 2,5 evőkanál mustár 1 evőkanál citromlé 1 csokor petrezselyem só Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a tejjel, az olívaolajjal és a szódavízzel. Hozzáadjuk a finomra darált zabpelyhet 1 csipet sóval, s letakarva 30 percig pihentetjük a masszát. Ha a tészta túl sűrű, egy kevés szódavízzel hígítjuk, és 8-10 palacsintát sütünk a szokott módon. A töltelékhez a tojásokat keményre főzzük, és botmixerrel krémesre törjük a lecsepegtetett tonhallal, a mustárral, a citromlével és 1 csipet sóval, beleforgatjuk a felaprított petrezselymet. A keveréket a palacsintákra simítjuk, és feltekerjük vagy kétszer félbehajtjuk őket. Tanácsok: Saláta illik hozzá. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |