Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tonhalkrémes zabpalacsinta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
a palacsintához:
3 tojás
4 dl tej
2 evőkanál olívaolaj (+a sütéshez)
0,5 dl szódavíz
12 dkg zabpehely

a töltelékhez:
4 tojás
15 dkg olajos tonhal konzerv
2,5 evőkanál mustár
1 evőkanál citromlé
1 csokor petrezselyem


Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a tejjel, az olívaolajjal és a szódavízzel. Hozzáadjuk a finomra darált zabpelyhet 1 csipet sóval, s letakarva 30 percig pihentetjük a masszát.
Ha a tészta túl sűrű, egy kevés szódavízzel hígítjuk, és 8-10 palacsintát sütünk a szokott módon.
A töltelékhez a tojásokat keményre főzzük, és botmixerrel krémesre törjük a lecsepegtetett tonhallal, a mustárral, a citromlével és 1 csipet sóval, beleforgatjuk a felaprított petrezselymet. A keveréket a palacsintákra simítjuk, és feltekerjük vagy kétszer félbehajtjuk őket.

Tanácsok:
Saláta illik hozzá.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalkrémes szendvics » Almás zabpalacsinta » Zabpalacsinta » Diétás zabpalacsinta
» Tonhalkrémes krumpli » Őzgerinces vendégváró » Jene tál » Töltött krumpli héjában
» Egyszerű zöldségfasírt » Montenegrói tepsis krumpli » Brokkoli fasírt párizsival » Apró olajos gombafejek
» Zöldséges polenta » Padlizsán sajttal az igazi » Feta sajtos cukkini » Gombás cukkini lepény


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.