Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolkrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 evőkanál hidegen sajtolt olaj
1 gerezd fokhagyma
1 hagyma
2 zellerszár
2 karfiol
6 csésze víz
2 zöldségleveskocka
fél kávéskanál kakukkfű
1 evőkanál vaj

Elkészítés:
Vágjuk össze a fokhagymát, hagymát és a zellerszárat és dobjuk a felmelegített olajba. Lassú tűzön süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A kis rózsáira szedett karfiolt tegyük bele a lábasba, öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Dobjuk bele a leveskockát és a kakukkfüvet. Közepes lángon főzzük a levest lefedve 20 percig. Kicsit hűtsük, és kétcsészényi karfiolt vegyünk ki belőle. A maradék zöldséget robotgéppel simára keverjük. Beletesszük a karfioldarabokat és a vajat. Addig melegítjük, amíg a vaj elolvad.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Adrienn85


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns zellerleves » Uborkaleves » Póréhagymakrémleves » Hideg barackleves
» Sitysuty leves szüretkor » Zöldséges burgonya leves » Leves másnaposságra » Borjúragu leves
» Gyors fokhagymakrémleves » Joghurtos körteleves 2 » Csülkös káposztaleves » Kínai leves
» Brokkolileves gerslivel » Sajtos burgonyaleves » Sajtleves hideg napokra... » Rizses krémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.