Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolkrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3 evőkanál hidegen sajtolt olaj
1 gerezd fokhagyma
1 hagyma
2 zellerszár
2 karfiol
6 csésze víz
2 zöldségleveskocka
fél kávéskanál kakukkfű
1 evőkanál vaj

Elkészítés:
Vágjuk össze a fokhagymát, hagymát és a zellerszárat és dobjuk a felmelegített olajba. Lassú tűzön süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A kis rózsáira szedett karfiolt tegyük bele a lábasba, öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Dobjuk bele a leveskockát és a kakukkfüvet. Közepes lángon főzzük a levest lefedve 20 percig. Kicsit hűtsük, és kétcsészényi karfiolt vegyünk ki belőle. A maradék zöldséget robotgéppel simára keverjük. Beletesszük a karfioldarabokat és a vajat. Addig melegítjük, amíg a vaj elolvad.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Adrienn85


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol csirkeleves » Öszibarack leves hidegen » Francia hagymaleves 3. » Málnakrémleves hidegen
» Aszaltszilvaleves » Húsos kínai kel-leves » Sajtgaluska-leves » Barackleves
» Kötött tészta leves » Zöldséges brokkoli leves » Francia póréhagymaleves » Zellerleves pikánsan
» Fokhagymás sajtkrémleves » Patiszon leves » Tökbél levesem » Méregtelenítő leves Borscs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.