Tutireceptek.hu fejléc

Sajtleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg trappista, 5 dl tej, 2 dkg vaj vagy margarin, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 2 húsleveskocka (zöldségleves is jó) 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só is törött fehér bors

Elkészítés:
Előkészítse: a sajtot lereszeljük (bármilyen fajta sajtmaradék is jó, akár puha, ömlesztett sajt is; ha nehéz megreszelni, előtte tegyük be a mélyhűtőbe 20 percre, mert így már könnyen reszelhető).

Elkészítse: a vajon habzásig hevítjük a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Kevergetve, kis lángon, sűrűre főzzűk, ezután még 5 dl vizet öntűnk hozzá. Beletesszük a húsleveskockákat, a zúzott fokhagymát is a reszelt sajtot. Felforraljuk, 5 percig főzzük (vigyázat, mellette kell állni, mert könnyen kifuthat!), végül megkóstolva kevés sóval (csak ha szükséges) is a fehér borssal ízesítjük. A tűzről lehúzva belekeverjük a megmosott is finomra metélt petrezselyemzöldet, majd jól felkeverve befedjük. Csak 10 percnyi állas után tálaljuk. Megjegyzéseim: Akkor az igazi, ha vegyesen mindenfele sajt van benne, egy nagyon kevés füstölt sajt jót tesz neki. Só szerintem egyáltalán nem kell, a fenti mennyiség a két kockával az en ízlésemnek egy kicsit meg így is sós; másnak pont jó :). A csokor petrezselyemzöld szerintem sok, bőven elég egy fél vagy negyed csokor is. Pirított zsemlekocka, vagy ami még jobb, fokhagymás pirított kifli karikák valók hozzá.


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyes sajtleves » Svájci sajtleves » Egyszerű sajtleves » Sajtleves húsgombóccal
» Starnbergi sajtleves » Pikáns sajtleves » Holland sajtleves » Karfiolos sajtleves
» Francia sajtleves » Allgäni sajtleves recept » Farsangi sajtleves » Sörös sajtleves
» Szalonnás sajtleves » Gyors sajtleves » Olasz krémsajtleves » Sajtleves hideg napokra...


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.