Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbabos burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
50 dkg tisztított burgonya
5 dkg császárhús
2 dl tejföl
1 evőkanál ételízesítő
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
A babot 1.5 cm darabokra vágom. A burgonyát meghámozom, kockákra vágom. A császárhúst vékony szeletekre, a szeleteket csíkokra szabdalom. Zsírját kevergetés közben kisütöm, a pörcöt leszűröm. A tejfölbe belekeverem a kisült zsírt, az ételízesítőt és a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Sós vizet forralok, amelyben megfőzöm a zöldbabot, majd leszűröm, és tűzálló tálba szórom. Külön sós vízben megfőzöm a burgonyakockákat, ezt is leszűröm. és a zöldbabhoz teszem. Összeforgatom, belekeverem a pörcöt és a fűszeres tejföllel lelocsolom, majd az előmelegített, forró sütőben kissé összepirítom.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás pizza tészta » Burgonyás sütőtökleves » Burgonyafánk másként » Sajtos burgonyasalata
» Májjal töltött burgonya » Tejfölös burgonyakrémleves » Burgonya carbonara » Zöldbabos fasírt
» Orosz burgonyasaláta » Virsli roston, burgonyával » Hal burgonyabundában » Zöldbabos hús
» Burgonyás zöldbab » Burgonyás piskóta » Sonkával töltött burgonya. » Tőltőtt burgonya


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.